Наш наставник међу SonS амбасадорима!

Датум: 28. Jul 2020 08:57 Категорија: 2019/20

Љиљана Болботиновић, наш наставник физике, нашла се у престижном друштву SonS амбасадора.

Крајем прошле године Институт за модерно образовање успео је да испуни строге критеријуме и постане званични представник јединствене европске мреже Science On Stage Europe за Србију, мреже која искључиво у фокусу има STEAM активности и усмерена је на STEAM наставу и наставнике.
Амбасадори Science on Stage мреже су посвећени свом позиву, ентузијасти су и воле да размењују искуства са наставницима и колегама из своје, али и других земаља и у настави са својим ученицима примењују иновативне STEAM идеје. То су колеге које на интересантан и креативан начин интердисциплинарно повезују знања из пет области: наука (Science), технологија (Technology), инжењерство (Engineering), уметност (Art) и математика (Mathematics). Реч је о колегама васпитачима, учитељима, наставницима општих и стручних предмета у основним и средњим школама, који STEAM интегришу у јединствен програм у оквиру кога ученици кроз различите повезане пројекте истовремено добијају знања из више дисциплина.
Чланови Управног одбора SonSa, састављени од међународно признатих стручњака из свих STEAM области из различитих градова Србије, континуирано су у претходном периоду анализирали рад и залагање колега и донели одлуку да титулу националног SonS амбасадора доделе и нашој колегиници.

Поред могућности да буду део педагошке образовне елите, SonS амбасадори имају и прилику да постану сарадници Института за модерно образовање, прикључе се STEAM обукама, радионицима и другим програмима стручног усавршавања, али добијају и шансу да учествују на националном STEAM фестивалу, који ће се наредне школске године организовати по први пут у Србији.
Придруживањем Science on Stage европској мрежи Србија је добила шансу да пошаље чак четворо колега амбасадора на међународни фестивал који се 2022. године одржава у Прагу!
Захваљујући упорности и активностима Института за модерно образовање на овом пољу, наставници у Србији имају прилику да се нађу међу светски признатим образовним лидерима, стекну важне контакте и размењују искуства о STEAM образовању са колегама из целе Европе.
Честитамо Љиљани и желимо јој пуно успеха у овом занимљивом пројекту!