УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ


Поштоване колеге, на сајту ЗУОВ-а су обједињени алати за извођење наставе на даљину и упутства за рад са њима. Наша препорука је свакако Google учионица, јер ученици већ имају неколико њих у које су уписани. На поменутом сајту, отворите кликом на "+" одељак СИСТЕМИ ЗА УПРАВЉАЊЕ УЧЕЊЕМ, скролујте на доле до поља за Google учионицу и испратите упутства. Понуђен је и бесплатан онлајн семинар ОКЦ-а, који се савладава веома брзо.
 

Распоред Microsoft Teams обука за март 2020.

Колеге које желе да користе бесплатне дигиталне уџбенике, а раде по програму Klett, Нови Логос или Фреска (I, II, V и VI разред), потребно је да се региструју на платформи Е-УЧИОНИЦА што пре. Након тога ће ИКТ тиму проследити своја корисничка имена и назив свих уџбеника које користе. Одељењске старешине ће добити табелу коју ће попунити са корисничким именима ученика (ученици морају проверити своје налоге и дати тачне информације старешини). На крају, администратори платформе креирају сва одељења, откључавају уџбенике и додељују им одговарајуће наставнике. Сва упутства се већ налазе на самој платформи.
Бесплатно коришћење дигиталних уџбеника Data Status-а омогућено је на њиховој 
платформи.
Бесплатно коришћење дигиталних уџбеника Креативног центра омогућено је на њиховој платформи.

Бесплатно коришћење интерактивне платформе MozaBook могу користити наставници који раде по програму Бигз-а. Преузмите УПУТСТВО.

Видео упутство за коришћење сервиса Google учионица.