ВАНРЕДНО СТАЊЕ


СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА АКТИВНОСТИМА У ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА!


Од 19.03.2020. године у објекту А ће дежурати само помоћни радници, у времену од 08 до 12 часова.
Телефон за сва ваша питања за наставнике или управу Школе је доступан од 08 до 20 часова - 060/0301-246.
Родитељи чија деца не могу пратити наставу на даљину ће од наредне недеље материјале добијати одштампане у договору са одељењским старешинама. Уџбенике који су остали у школи (разредна настава, енглески језик...) преузећете када се за то створе услови, такође у договору са одељењским старешинама. За сада је деци довољно да редовно прате програме РТС-а на којима се емитује настава.
Молимо вас да НЕ ДОЛАЗИТЕ у школу, јер ће оба објекта бити закључана. Редовно пратите специјалну страницу на нашем сајту и останите здрави!
 
НАЈНОВИЈЕ:

Поштовани родитељи и драги ученици,
обавештавамо вас да је дошло до промене у Правилнику о календару образовно - васпитног рада за школску 2019/2020. годину, у складу са дописом министра од 26.03.2020. године.
Планирана промена календара огледа се у следећем:

  • од 13. до 16. априла 2020. (понедељак – четвртак) – настава на даљину према најављеном распореду часова и друге активности које школе планирају за ученике
  • од 17. до 20. априла 2020. (петак – понедељак) – пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика
  • од 21. априла 2020. (уторак) – наставак похађања наставе на даљину
Ова одлука је донета да би се по нормализовању ситуације добио додатни простор за надокнаду кључних школских активности.

 

РАСПОРЕД ЧАСОВА ПО РАЗРЕДИМА

Ученицима основних и средњих школа у Републици Србији омогућено је да прате наставу и на интернет страницама http://www.rts.rs/page/school/ci.html и https://mojaskola.rtsplaneta.rs/.

Осим могућности да прате наставу на телевизијском каналу РТС 3 и на интернет платформи РТС Планета (rtsplaneta.rs), наставне јединице за основце и средњошколце су доступне и на сајту РТС на www.rts.rs/page/school/sr.html (на насловној страници, категорија „Моја школа“) , као и на специјализованом интернет подсајту https://mojaskola.rtsplaneta.rs.

Додатне информације у вези учења на даљину, као виду подршке настави, ученици и родитељи ученика могу добити позивом на број телефона 011/73 505 57.


Обавештење за родитеље можете преузети кликом ОВДЕ!  

Обавештавамо родитеље и ученике да ће сву потребну комуникацију остваривати са одељењским старешинама путем Вибер групе, а на сајту и фејсбук страници школе се могу информисати о емитовању наставе.
Почетак реализације образовно – васпитног рада учењем на даљину је 17.3.2020. Свакодневно, почев од осам часова, шест дана у недељи биће емитовани образони садржаји за ученике.
Часови ће бити емитовани на РТС Каналу 3, према распореду по разредима који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја .
За све ученике од првог до седмог разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по 2 часа дневно.
За ученике осмог разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно.
Такође, сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета (
https://rtsplaneta.rs/), где се могу накнадно и више пута прегледати истог или наредних дана. Напомињемо да оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.
Распоред часова који ће бити емитован на РТС Каналу 3 редовно ћемо објављивати на улазу оба објекта Школе.
Линк са ког се може приступити распореду наставе је: 
https://www.rasporednastave.gov.rs/ 
Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/7350557.