Школска Библиотека

Постоји у нашој школи једно место, један тајни кутак у коме је скривено велико благо. То је наша библиотека, ризница мудрости, у којој се налазе сакупљена најлепша књижевна дела и за ученике и за нас, њихове наставнике. Колекција књига уз коју смо ми стасавали и усвајали важне лекције како да постанемо бољи људи и данас је путоказ који усмерава ђаке у правцу доброте, племенитости и правог другарства. Дружећи се са књигама и они, као некад ми, откривају лепоту и богатство нашег језика, уче и сазнају како да буду бољи не само у учењу, већ и у животу.
 
Школска библиотека се налази у приземљу школске зграде у објекту „Б“. Мали простор од 48м2 је окречен, реорганизован за смештај књига и уређен је читаонички простор са 12 места. Књиге су смештене у отвореним, једностраним полицама, у коме се један део користи  за смештај серијских публикација („Нај“, „Витез“, „Школарка“). Школа издаје и свој лист „Вукови ђаци“ у електронској форми.
Према подацима наведеним у анкети о библотечком пословању у школској години библиотека има 556 корисника  ( 531 ученика и 25 наставника ). У акцији Поклони књигу школској библиотеци, која још увек траје, прикупљено је до сада 175 књига.

РАДНО ВРЕМЕ БИБЛИОТЕКЕ: СВАКОГ РАДНОГ ДАНА  ОД  7:30 ДО 14:00

Књиге које се препоручују ученицима за месец март:
  • Разредна настава: ,, Орлово гнездо'' Тиодор Росић
  • Предметна настава:,, Оставићу вам једино речи'' Десанка Максимовић                     

          Ако желите на  сајт  Српска дечја дигитална библиотекакликните